Natuurlijk tuinieren

Wat bedoelen wij met ‘natuurlijk tuinieren’?
Bij het beplanten van uw tuin gebruikt een goede hovenier zo veel mogelijk inheemse planten. Deze zijn robuust, hebben een grote weerstand tegen ziekten en zijn van een ingetogener schoonheid. Bovendien vormen ze vaak essentieel voedsel en een schuilplaats voor belangrijke dieren in de tuin. Insecten, vogels, egels en kikkers hebben door het verdelgen van plaagdieren een belangrijke invloed op het behouden van een gezonde balans in het ecosysteem van de tuin. Daarom is het van belang te stimuleren dat zij zich in de tuin vestigen. Naast het gebruik van wilde heemplanten zijn er nog veel meer eenvoudige methoden om uw tuin natuurrijk en ecologisch waardevol in te plannen.

Hebt u bijvoorbeeld een keer nagedacht over het aanbrengen van een nestkastje in de tuin, de bladeren op de aarde laten liggen, een kleine vijver aanleggen, zaadcapsules van uitgebloeide planten in de winter laten staan of het creëren van een bloemenweide? Als dank daarvoor krijgt u een tuin vol leven! Wat een genoegen om bijvoorbeeld te ontdekken dat een mezen stel uw tuin heeft uitgekozen als hun nieuwe thuis!

Tuinier met de natuur, want: Een natuurrijke tuin heeft weinig onderhoud nodig, is gezond en vol leven en betovert je met zijn wilde charme!