Wespen in de tuin?

Het verwijderen van een wespennest is nodig wanneer deze overlast geeft. Wespennesten worden soms gebouwd rondom huizen en dat kan gevaarlijk zijn. Wespen kunnen heel venijnig steken. Al helemaal als je allergisch bent voor wespen is het wijsheid deze zo snel mogelijk te bestrijden. Je kan proberen zelf een wespennest te verwijderen. Echter is het wijsheid om dit te laten doen door een professioneel bedrijf. Het vergt behoorlijk wat kennis en uitdaging om een nest succesvol te verwijderen namelijk. Ook hebben ongediertebestrijdingsbedrijven vaak de juiste middelen om een wespennest te verwijderen.

Tips om een wespennest te verwijderen

Voordat een wespennest verwijderd wordt, is het goed om er eerst voor te zorgen dat de wespen allemaal gedood zijn. Het verwijderen van een wespennest als de wespen nog leven, is simpelweg niet mogelijk. De wespen zullen heel agressief worden en maken het je dan moeilijk om het nest te verwijderen. Ook heb je kans dat je hiermee niet alle wespen verjaagd en er een paar achterblijven en weer op zoek gaan naar een nieuws nest of er eentje opnieuw bouwen. En dan ben je weer terug bij af. Bestrijdt een wespennest ook nooit met water of vuur. Ook is het niet raadzaam om met een voorwerp op het nest te slaan. Hier zullen de wespen alleen maar agressief van worden namelijk.

Zelf een wespennest verwijderen

Als je er voor kiest om zelf een wespennest te verwijderen, dan moet je allereerst zorgen dat je een wespenpak koopt die je aan kan doen. Zoals gezegd, wespen steken je venijnig als je bij ze in de buurt komt om hun huis te verwijderen. Ze zullen er alles aan doen om de koningin te beschermen. Naast een pak, heb je ook wespenpoeder nodig waarmee je de dieren kunt doden. Wespenpoeder is eenvoudig online te bestellen. Ook kan je deze vinden in de meeste tuincentra bijvoorbeeld. Het wespenpoeder kan je het beste ’s avonds of ’s nachts aanbrengen.

Dan zijn de wespen veel minder actief en zullen ze minder alert zijn als je het poeder aanbrengt op het wespennest. Ga door met het aanbrengen van het poeder totdat ze allemaal dood zijn. Vervolgens kan je het wespennest in zijn geheel verwijderen. Hou ook dan het wespenpak aan, het kan zijn dat er nog een paar wespen leven en gaan vliegen zodra je het nest probeert te verwijderen.

Kosten wespen verwijderen?

Wil je weten wat het kost? Het kan namelijk al vanaf 50 euro. Op kosten wespen bestrijden lees je hier meer over.